2017 - Aan de andere kant

Content zijn is nog iets anders dan gelukkig zijn.
Als ge met uw twee voeten in ‘t geluk hebt gestaan,
zijt ge niet meer content met content zijn.

Mark en Isabelle vieren binnenkort dat ze 25 jaar getrouwd zijn. Maar Isabelle heeft ook nog iets met de getrouwde notaris Erwin. En ze wil zich ook wel overgeven aan de pornografische fantasieën die ze heeft over de Waalse chauffagist Thierry. Fien en Kattoo hopen dat de verkopers nog 25.000 euro van de vraagprijs willen afdoen. Want vastgoed is een goeie investering. Mark raakt in de ban van Anniek, zijn regioverantwoordelijke in de Colruyt. En hij zou toch ook graag de rayon van de onderhoudsproducten uitbreiden. Didier en Arlette gaan eindelijk uiteen en Didier viert dat met een groots echtscheidingsfeest. Fotografe Chloë en Boris zijn nog jong en naïef. Maar zou het ware liefde kunnen zijn?

De tijd spijkert de keuzes vast. De beslissingen van ons hoofd. De beslissingen van ons hart. Wat als dit. Wat als dat. Wat gebeurd is, is gekozen. En daar is niets aan te doen.

Gustaaf speelt ‘Aan de andere kant’, een stuk over fantaseren hoe het allemaal had kunnen zijn – maar nooit is geworden. Een soap van een stuk door Hugo Van Laere, waar Gustaaf zijn bekende sausje overheen goot, in een regie van Katrien Van Weyenberg. Welkom op het feest van liefde en bedrog! En alsof dat nog niet genoeg waanzin is, doen we er een schepje bovenop: de laatste voorstelling, op 18 november dus, wordt iets speciaals. Voor het stuk begint, is er een driegangendiner in ’t Vaderland. En achteraf maakt onze huis-dj er een knallend feestje van. C’est la vie!

Tekst: Hugo Van Laere
Regie: Katrien Van Weyenberg