De broers Geboers (november 2014)

DE BROERS GEBOERS

Tekst: Arne Sierens
Coaching: Eric Vanthillo

De broers Geboers

“Zitten de tranen voor morgen? al klaar in uw hoofd??
of zijn die van vandaag ?nog lang niet opgedroogd?
zit uw hart vol met pijn?
van zo eenzaam te zijn?
zeg het schat?
ge zijt eenzaam vannacht”

Wat de broers Geboers ook ondernemen, het gaat altijd mis. En dat is iedereen zijn schuld, behalve die van de broers Geboers.
Marnix heeft net zes maand in de gevangenis gezeten voor brandstichting en diefstal. Hij is juist vrijgelaten en wil nu terugslaan naar een wereld die hem in de steek liet. Hij heeft gelukkig nieuw werk gevonden, goed werk deze keer. En hij is vastberaden wraak te nemen op Guyke, de man die zijn vrouw en kind afpakte.

Ivan is altijd een speciale geweest. Hij is wreed artistiek en gaat naar de academie waar hij een opleiding fotografie volgt. Of dat was toch de bedoeling. Intussen ligt mama in de kliniek met een cyste op haar eierstok, loopt vader doelloos rond op zoek naar iemand om hem naar Halle te brengen, brengt Ivan een vreemde Rus mee naar huis en is mémé bezig het mannelijk geweld te negeren en soep te maken.

Om te lachen? Jazeker. Maar toch ook wel pakkend en tragisch. In een wereld die misschien niet zo veraf ligt. In een zaal met een geheel eigen sfeer, die ons inspireerde een Gustaafdraai te geven aan deze klassieker uit de Vlaamse theaterwereld. Want al dateert ‘De broers Geboers’ al uit 1998, sommige dingen veranderen nooit. Niet alleen Elvis blijft bestaan.

Voor deze voorstelling pakken we uit met een speciaal gastoptreden!

Acteurs
Yves Heymans

Jeroen De Visscher

Philip Heymans

Katrien Van Weyenbergmémé

Toon Pauwels
Marnix, broer 1

Ivan, broer 2

Noël, de vader

de mémé

Andreï, ne Rus
Wij werkten voor deze voorstelling alweer samen met een coach. Eric Vanthillo is docent dramatische kunst, oprichter van tg Schemering en regisseur van tal van stukken.