Tijd en botrammen (november 2015)

Tijd & Botrammen?
J’aime, j’aime la vie. Et tant pis s’il pleut un peu beaucoup sur moi. La vie, tu es là.

De Dendermondse toneelgroep Gustaaf blies in 2015 10 kaarsjes uit.

10 jaar Gustaaf, dat zijn 11 voorstellingen en ongeveer 200 repetities. En dan tellen we nog niet de vele ‘gezellig samenzijn’-vergaderingen, brainstormmomenten, uren tekst van buiten leren en winkelbezoeken.

In die tijd hadden we allemaal overuren kunnen kloppen en promotie kunnen maken. We hadden eindelijk dat ultieme boek kunnen schrijven, een paar keer gaan bungeejumpen of parachutespringen. We hadden de band met ons gezin wat sterker kunnen aanhalen, de beste mama en papa worden, eindelijk eens echt leren klussen, Italiaans leren spreken, schrijven én denken, leren koken als een echte en zo de partner van onze dromen kunnen versieren. We hadden al lang beroemd kunnen zijn.

Maar dat is er helaas allemaal niet van gekomen.

Tijd dus voor een tussentijdse evaluatie. De levenslustige twintigers zijn door het leven geharde dertigers geworden. In de laatste tien jaar zijn alweer een hoop dromen en illusies verdwenen. Zijn we nog wel goed bezig?

Waar willen we eigenlijk naar toe met ons leven? Waar willen we nog in groeien?

Zijn we in plaats van prinses of Superman de met frustratie gevulde uitgebluste nietsnutten geworden waarvoor we vreesden? En wat als we dat éne cruciale moment in ons leven hebben gemist?

‘Tijd & Botrammen’: een gloednieuwe verjaardagsvoorstelling over mensen met een chronisch gevoel voor slechte timing. Alhoewel, gloednieuw? Wie goed heeft opgelet de laatste tien jaar, zal hier en daar iets herkennen…